Fantasy is life saving

Ik ben in Zeeland opgegroeid, 10 minuten fietsen van de zeedijk waar ik speelde op de schorren en bijna eerder leerde zwemmen dan lopen. Als kind was ik veel alleen en werd mijn fantasie mijn grootste metgezel. Draken, zeewezens, meerminnen, vliegende zebra’s waren altijd in mijn gezelschap. Veel van mijn verhalen speelden zich ook af in de duinen van de kop van Schouwen-Duiveland achter het zweefvliegveld van Haamstede. Deze elementen en een grote liefde voor de natuur zijn de bouwstenen van mijn kunstenaarschap.

Op mijn dertiende levensjaar heb ik besloten dat ik kunstschilder wilde worden. Zodat ik mijn fantasie vorm kon geven. Vanaf dat moment ben ik serieus aan de slag gegaan om van het schilderen mijn beroep te maken. Er waren een heleboel stappen nodig, maar koppig en vastberaden ging ik mijn weg. Mijn opleiding heb ik van 1985 tot en met 1990 gevolgd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Het leerproces is nooit klaar. Er is altijd meer.

Op 1 mei 2017 verhuisde ik naar een tijdelijke woning achter het vliegveld van Haamstede. Het was een fantastische tijd, midden in de natuur en het gevoel van vrijheid in het kwadraat. Een nieuwe opmaat voor mijn kunstenaarschap. Ik woon weer in Den Haag, waar ik me als kunstenaar thuis voel dicht bij mijn fantastische dochters, ik dans (Mistura Movement) en in het weekend ben ik in Haamstede om te vliegen.

Exposities